Vandring i skog og fjell

Børgefjell nasjonalpark

I Namsskogan er villmarka tett på folk. Vår største naturrarv ligger i Børgefjell nasjonalpark. Her er det 4 km klopplagt og godt merket sti fra parkeringsplassen ved Smalvatnet inn til nasjonalparkgrensen og inn til Namskroken. Fra Namskroken og videre innover i nasjonalparken må du finne veien selv. Børgefjell skal være et villmarkspreget område uten tilrettelegging og her kan du derfor komme tett på naturen. De store landskapsformasjonene gjør det imidlertid enkelt å finne gode leier, men avstandene er store så det krever turutstyr og godt med proviant som man tenker seg lengre innover i nasjonalparken.

SKOROVAS

Med utgangspunkt Skorovas kan du vandre langs merkede stier sørover til Nesåvatna og videre sørover til Sandøladalen i Grong. Den Norske Turistforening står ansvarlig for løypenettet i området og de arrangerer også fellesturer. For gode kart se www.ut.no

GÅSVASSFJELLA

I nordvestre del av kommunen er det også mange gode stier. Landskapet er lett å orientere seg i og vi anbefaler turen fra Fløan ved Mellingsvatnet, derfra kan man gå via Steinvatnet og opp til Litlgåsvatnet (4 km) og Storgåsvatnet (5 km). Vinterstid er det en fin skitur inn, som regel følger man oppkjørte leier. Ved vatna har fjellstyret to hytter til utleie Litlgåsvassbua og Storgåsvassbua.

Gasta Design