Om Namsskogan

 

FISKE - VILLMARK - BØRGEFJELL NASJONALPARK - HYTTER - OPPLEVELSER - KULTUR

Namsskogan ligger i region Namdal, i Trøndelag fylke, omtrent midt i Norge. Namsskogan kommune er med sine 1417 kvkm fylt med fjell, vann, elver og daler og et fantastisk skattekammer når det kommer til fiske, natur- og friluftslivmuligheter.

Den sørvestre delen av Børgefjell nasjonalpark ligger i Namsskogan, og innfallsporten ved Smalvatnet er mye brukt for å komme inn i nasjonalparken fra sør. Det er godt merket og lett å gå inn til nasjonalparkgrensa fra Smalvatnet og ved nasjonalparkgrensa har man en fantastisk utsikt innover fjellheimen. Fra nasjonalparkgrensa går stien videre ned til Namskroken der det er fine rastemuligheter og to hytter for overnatting. Med Skogstua (åpen hytte) og Namskrokhytta som utgangspunkt har man uante villmarksmuligheter.

Kommunen har fire tettsteder: Namsskogan, Brekkvasselv, Trones og Skorovas. Lengst nord ligger Namsskogan, som er kommunesenteret. I Namsskogan sentrum finnes blant annet kommuneadministrasjon, sykehjem, skole, butikksenter med dagligvare, blomster, interiør og cafè, her er også byggvare, vertshus og campingplass.

På Trones, som ligger sør i kommunen finner du Namsskogan Familiepark. Med 50 000 besøkende, er Familieparken en av Trøndelags største turistattraksjoner. I Familieparken er det over 150 dyr, fordelt på 35 forskjellige arter. Blant disse finnes de fire store rovdyrene, bjørn, ulv, gaupe og jerv. Fjellreven har også en spesiell betydning i Familieparken. I tillegg kan familieparken by på aktiviteter som klatrepark, tøffingtårnet (Zip-line), alpinracer, kræsjbåter, kanoer, trampoliner og mye, mye mer. Med andre ord ligger alt til rette for minnerike opplevelser for hele familien! Det er også hotell, campingplass og dagligvare i umiddelbar nærhet til familieparken.

 
 

Sør i Namsskogan ligger den gamle gruvebyen Skorovas som ligger i fjellet 450 over havet. Skorovas er idag en liten fritidsby der det satses stort på tilrettelagt helårsturisme med fantastiske muligheter for vandring i fjellet på sommeren og ski- og vinteraktivitet med snøgaranti på vinteren. I Skorovas er det også dagligvarebutikk og pub.