Ørretfiske i Namsskogan

 

Ørreten i Namsskogan er stor, feit og fin! Her vil du finne enorme muligheter enten du fisker med mark, sluk, flue eller garn. Det er to tilbydere av ørretfiske i området: Namsskogankortet og Nessan Gård.

Namsskogankortet - ett fiskekort - enorme fiskemuligheter!

I Namsskogan er fisket lett tilgjengelig for hele familien og barn kan få fiskeopplevelser de vil huske lenge.

Namsskogankortet - ett fiskekort gir adgang til 800 vatn og 35 elver - enklere kan det ikke bli!

Elva Namsen er anerkjent som en av landets beste elver for ørretfiske. Elva renner gjennom hele kommunen, og er lett tilgjengelig. I tillegg har Namsskogan omtrent 800 fiskevann og 35 elver, mange av de med både ørret og røye av særdeles god kvalitet.

Ørret er den dominerende fiskearten, og det finnes områder der du kan fiske ørret av svært god kvalitet. I enkelte områder er det også bestander av røye.

«Jeg kaster 0,20 mm-sena på tvers av strømmen for ikke å sette fast i kampesteiner på bunnen. Jeg åpner spolen, og lar marken seile fritt nedover. Det blir bråstopp. Grov fisk har snappet marken. Ørreten har topptrent musklene ved å leve livet i stri strøm. Den drar ut 20 meter sene uten å blunke. Dette er den sterkeste ørreten jeg noen gang har kjent på den lette 7-foteren min. Etter det femte utraset er jeg overbevist om at fisken må være over 2 kg. Minst. Spenning gir grobunn for overdrivelser, kan man trygt si. Da jeg etter litt nervøs håving får en dypbrun, vakker fisk i håven, stopper vekta på 1,2 kilo. Lykken er likevel intens.»  Utdrag fra Alt om Fiske 7/2005

«…Mange setter likhetstegn mellom Namsen og laksefiske. Det ikke like mange vet, er at Øvre Namsen er en av landets aller beste elver for ørretfiske! En uoppdaget perle med plass til langt flere ørretfiskere, og grei atkomst. Med utgangspunkt i Trones sør i Namsskogan har du dessuten en rekke gode ørretfiskevann å velge blant, i tillegg til en spennende familiepark. Et fiskekort dekker 90 prosent av kommunes 800 fiskevann og 35 elver – enklere kan det ikke bli!»  Villmarksliv, August 2007.

Namsskogankortet kjøpes på www.inatur.no.

1-døgn- og 3-døgnskort kan også kjøpes på SMS når du har kommet hit:
Døgnkort kr. 160,-:  send FISKEKORT NAS10 til 2377
3-døgnskort kr. 340,-:  send FISKEKORT NAS11 TIL 2377
Ukeskort kr. 420,-: send FISKEKORT NAS12 2377

Namsskogankortet, priser 2018 – 2019

*med familie menes en eller to foreldre med ett eller flere barn under 20 år. Alle som skal fiske med garn og markline skal dog ha løst fiskekort.

*med familie menes en eller to foreldre med ett eller flere barn under 20 år. Alle som skal fiske med garn og markline skal dog ha løst fiskekort.

ørret_29072018.jpg

Namsskogans nære beliggenhet til Børgefjell, som er kjent for godt ørretfiske, gjør ikke området mindre attraktivt! Børgefjellkortet, som er gyldig innenfor hele Børgefjell nasjonalpark samt Austre Tiplingen Landskapsvernområde kjøpes på www.inatur.no

 
 

Fiske hos Nessan Gård

Nessan er en fjellgård vest i Namsskogan. Gården tilbyr eget fiskekort, gjerne i tilknytning til leie av hytte. To av hyttene ligger i tilknytning til fjellvatn med særdeles fin ørret. Pederstu ligger i tilknytning til gården og gir et ypperlig utgangspunkt for fiske i elv og vatn. Alle hyttene kan leies både sommer og vinter. Pris fra kr 650 pr døgn.

Fiskekortpriser 2019:

 
* Med familiekort menes en eller to foreldre med ett eller flere barn under 20 år.

* Med familiekort menes en eller to foreldre med ett eller flere barn under 20 år.

NB! Namsskogankortet gjelder ikke på gårdens vatn og vassdrag.

logo_nessan.jpg

Kontaktinformasjon for fiskekort og hytteleie ved Nessan Gård:
Mona og Kjell Asgeir Trones, Tlf 74 33 41 72
E-post: post@nessan-gaard.no

 

 Fiskernes topp 10

 
 

Ørreten i Namsskogan kan bli stor…

Får du storfisk så ta gjerne et bilde og 
send til vår webansvarlig 
på e-post: namsskogan@fjellstyrene.no 

Under finner du de 10 største innrapporterte fangstene siden 2012:

fiskernes-topp-10.png
rødfisk.jpg
 

Namsskogankortet anbefaler

 

Namsen - ei av norges beste ørretelver

Det står stor og fin brunørret på stort sett hele strekningen av Namsen i Namsskogan. I elvas rolige og brede partier er det spennende å prøve flue- og nymfefiske. I kulpene og partiene med strøm er mark og søkke effektivt. Her kan sluk og spinner også være bra redskap.

Namsen er lett tilgjengelig da den går parallelt med E6 gjennom store deler av kommunen.  Skal vi komme med noen konkrete tips så kan området et par kilometer sør for Brekkvasselv være verdt et forsøk, likedan fossanområdet sør for Namsskogan sentrum. Det er bygd terskler ved Kjelmyrfoss og like nord for Namsskogan sentrum. I strømmen nedenfor tersklene står det ofte fisk.

 
 

TUNNSJØELVA

Tunnsjøelva ligger sør i kommunen. Her er det en elvestrekning på 20 km med mange fine terskler. Ørret i Tunnsjøelva er av veldig god kvalitet, spesielt i nedre del. På strekningen fra kraftverksutløpet og ned til Namsen er det mange fine fiskeplasser, og noen er tilrettelagt med bålplasser og gapahuker. Området er innbydende med mange fine teltplasser like ved elvebredden.

MELLINGSVATNET

Her finnes kun ørret og den er kjent for å være av meget god kvalitet. Vatnet er på 7 kvkm og er varierende i dybde. Det er mange fine holmer spredt over hele vatnet, her er det fint å gå på land for en rast. Oterfiske fra båt under døgnflueklekkinga kan anbefales. Båter kan leies separat. Bor man i fjellstyrehytte følger båt med. Garnfiske foregår kun i regulert periode og med et begrenset antall garn. På Mellingsvatnet er også fint å fiske på isen.

STORGÅSVATNET OG LItlGÅSVATNET

Litlgåsvatnet og Storgåsvatnet ligger på et høgfjellsplatå i et område med lettgått og innbydende natur. Mange små og store fiskevatn i umiddelbar nærhet. Kun ørret i Storgåsvatnet. Litlgåsvatnet har en meget tett bestand av røye og her går det en og annen fin ørret sammen med røya. Isfiske på Litlgåsvatnet anbefales sammen med barn - her er det tilnærmet fangstgaranti!

STEINFJELLET

Steinfjellområdet er et vidt fjellområde med fiskevatn i alle retninger. Her finnes små og store vatn med fisk i alle størrelser. Mest ørret, men en del tjern har også røye. Enkelte vatn har gjenlevende fisk etter fiskeutsettinger. er du heldig å få en av disse på kroken kan du få din livs fiskeopplevelse. Fjellstyret har hytte ved Finntjønn. Det er et utmerket utgangspunkt for fiske i den nordre delen av Steinfjellet.

skorovasfjella og Nessåvatna

Nessåvatna består av 3 store vatn med Midtivatnet som selve “diamanten”. Her kan du få både ørret og røye på flere kilo. Det er merka turstier inn fra Skorovas og dette gjør området lett tilgjengelig. Rundtur fra Skorovas via Nessåvatna og videre ut Grøndalen anbefales med fiskestang.