Fjellvandring

 
 

Namsskogan har flere fine områder som egner seg godt for fjellvandring. Ønsker du å gå etter merkede stier, er områdene sør for Skorovas å anbefale. Her finner du merkede turistforeningsstier, som starter ved parkeringsplassen nedenfor vanntårnet. Den ene ruten går tvers over Gruvfjellet, mens den andre er litt mindre kuppert og går om østsiden av Gruvvatnet.

Rutene møtes igjen ved Kroktjønna, og egner seg meget godt som en rundtur. Ved Kroktjønna har du mulighet til å fortsette videre sørover, om Midtre Nesåvatn,  til Berg Gård i Grong kommune, eller nedover til Grønndalen, du kommer da til fylkesvei 764 som går til Skorovas.

Nord i Namsskogan finner du Gåsvassfjella, området har ingen merkede stier, men egner seg likevel godt til vandring da det er lettgått og oversiktlig.

Enklest tilgang til området får du ved å ta av fra mot Kalvvatn (9 km nord for Namsskogan) eller Mellingsvatnet (18 km nord for Namsskogan). Ved leie av fjellstyrehyttene Stordalsbua eller Stordalshytta får du nøkler til bommen ved Frøyningen og kan kjøre helt inn til området. Uten leie av hyttene må du parkere på parkeringsplassen, og gå godt stykke på vei. Området er rikt på både fisk og multer, så ta gjerne med fiskestang og bøtte hvis du skal ferdes i området. Ved Gåsvatna ligger det ytterligere to fjellstyrehytter, Storgåsvassbua og Litlgåsvassbua. Ved leie av disse hyttene gis det også tilgang til båt.

Områdene rundt Gåsvatna gir panoramautsikt til Frøyningsfjella i sør, noe som virkelig er et vakkert skue. Terrenget er småkuppert når man, med en liten stigning i starten hvis man går inn fra Kalvvatnveien.

Ønsker du å fiske i områdene ved Skorovas og Gåsvassfjella så dekker Namsskogankortet begge områdene.